Δελτίο Τύπου 7-12-2020 Θέμα:Απόσυρση διάταξης από το Ν/Σ για την Χωροταξία-Πολεοδομία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Πύργος , 7-12-2020 

Με ιδιαίτερη χαρά , πληροφορηθήκαμε επίσημα σήμερα ότι απεσύρθη η διάταξη  κατάργησης της παρ.11 του Άρθρου 51 του ν.4178/13 από το ψηφισθέν κείμενο του  Νομοσχεδίου με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας». Μία διάταξη που διαπιστώσαμε ότι εισήχθη την τελευταία στιγμή στο κείμενο του  Νομοσχεδίου, μία διάταξη καταστροφική για χιλιάδες επιχειρήσεις στο Ν.Ηλείας και  πανελλαδικώς , μία διάταξη που θα έβαζε στον πάγο την οικοδομή, την κτηματαγορά όπως  και οποιαδήποτε κίνηση επένδυσης. 

Η προσπάθεια που καταβάλλαμε πρώτοι ως φορέας σε εθνικό επίπεδο , τελικώς  ευοδώθηκε χάρις στην άμεση ανταπόκριση και αρωγή των Βουλευτών του Ν.Ηλείας. 

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ.Μιχάλη Κατρίνη για την καίρια παρέμβασή του στην  αρμόδια Επιτροπή Συζήτησης της Βουλής παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος όπως και τους λοιπούς Βουλευτές Ηλείας οι οποίοι εξέθεσαν το πρόβλημα και άσκησαν πιέσεις από  μέρους τους στα αρμόδια όργανα. 

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους οι οποίοι από μέρους τους βοήθησαν είτε με την  ενημέρωση που μας παρείχαν είτε κοινοποιώντας το πρόβλημα προς κάθε κατεύθυνση στο  Νομό μας αλλά και την υπόλοιπη χώρα. 

Κλείνουμε με την ευχή, το νέο Χωροταξικό και Πολεοδομικό Νομοσχέδιο να επιλύσει  περισσότερα προβλήματα από όσα θα δημιουργήσει, και κυρίως να δώσει ώθηση για την  υλοποίηση του περιβόητου Χωροταξικού Σχεδιασμού στη χώρα. 

Ο Πρόεδρος 

Χρήστος Δ. Γεωργακόπουλος 

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας