ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/10.12.2017 – Συλλυπητήρια ανακοίνωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 10.11.2017

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και σύσσωμος ο τεχνικός κόσμος του νομού εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του άτυχου οικοδόμου Κατσαντώνη Γεωργίου.

Θεωρούμε ότι ως μηχανικοί φέρουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτό το θλιβερό γεγονός. Δυστυχώς η ασφάλεια των οικοδομικών έργων, δεν έχει γίνει ακόμα , μετά από τόσα ατυχήματα, πρωταρχικό μας μέλημα , ούτως ώστε αυτό να μεταφερθεί και να γίνει κτήμα του οικοδομικού κλάδου αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.  

Σημειώνουμε χαρακτηριστικά ότι προ ενός έτους είχε πραγματοποιηθεί ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην αίθουσα του Διοικητηρίου Πύργου με θέμα «Οδηγίες Προστασίας-ασφάλειας & πρόληψης κινδύνων στην εργασία» στην οποία αφενός η συμμετοχή των διπλωματούχων μηχανικών δεν ήταν ικανοποιητική αλλά κυρίως , παρότι είχε προσκληθεί , ο οικοδομικός κλάδος, απουσίαζε παντελώς. Αυτό το φαινόμενο άλλωστε έχει επαναληφθεί στο παρελθόν αρκετές φορές.

Καλούμε την πολιτεία να αντιληφθεί ότι ήρθε η ώρα για δραστικά μέτρα. Ήρθε η ώρα να ικανοποιηθούν χρόνια αιτήματα των μηχανικών όπως η κατάργηση της αυτεπιστασίας και η συγκρότηση μητρώου πιστοποιημένων τεχνητών. Ήρθε η ώρα να συλλογιστούμε ότι το κόστος της κατασκευής είναι μη συγκρίσιμο με το κόστος της απώλειας ζωής.

    Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας

   Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας

 

Διαβάστε το έντυπο Δελτίο τύπου στον κάτωθι σύνδεσμο:

https://drive.google.com/open?id=1yigKOYoOf870Q1M9UOEeW5YECGHZd6mW

Tagged , , .